• Kantoor +5999-8469195 | Mobiel +5999-5209195 | Vanuit NL 085 027 0037

Vergelijk aanbiedingen

Favorieten

Woning verkopen Curacao, met of zonder makelaar?

Woning verkopen Curacao, met of zonder makelaar?

Een woning verkopen doe je niet zomaar. Het is emotioneel een belangrijke beslissing, maar zeker ook financieel. Het gaat om heel veel geld. Een verkeerde beslissing kan je veel geld kosten. Met onze blogs proberen we je een beetje de goede richting op te helpen wat betreft het zakelijke gedeelte.

Betrouwbaarheid makelaars Curacao

Op Curacao zijn er veel mensen actief die zich makelaar noemen, maar er is veel verschil in de makelaars op het eiland. Zo zijn er professionele makelaars, maar er zijn ook genoeg ‘makelaars’ die het als bijbaantje zien of niet zo betrouwbaar zijn. In onze blogs schrijven we over de professionele, betrouwbare makelaars.

Het is mogelijk om je woning zelf te verkopen zonder makelaar. Dit scheelt je geld, veel makelaars op Curaçao rekenen een courtage van 4%.

Bij Livinggoed is dit 2% op basis van exclusiviteit. Dit terwijl we vaak meer doen om je woning te verkopen dan de duurdere makelaars op Curacao. Zo maken we bijvoorbeeld  professionele video’s en krijgt elke woning betaalde advertenties op onze Facebookpagina. Deze pagina heeft meer dan 17.000 likes.

Voordelen woning verkopen op Curacao met een professionele verkoopmakelaar

  • Makelaars krijgen hun woningaanbod meestal door mond-op-mond reclame binnen. Het is voor een makelaar dus erg belangrijk om betrouwbaar en goed te werken. De reputatie is belangrijk.
  • Een makelaar heeft een groot netwerk. Met een makelaar maak je niet alleen gebruik van de kennis van een makelaar, maar ook van zijn netwerk. Hij heeft een klantenbestand van woningzoekenden.
  • Een makelaar zorgt voor de beste prijs. Een makelaar weet wat een bepaalde woning in een bepaalde wijk op Curacao op kan brengen.
  • Een makelaar denkt zakelijker, en minder emotioneel. Veel verkopers schatten de prijs te hoog in.
  • Een makelaar krijgt vaak meer informatie van een koper. Zo vertelt een klant makkelijker aan een makelaar hoeveel hij kan financieren dan aan een verkoper.
  • Een makelaar zorgt voor een goede presentatie. Een makelaar kan goede, realistische foto’s maken van een woning. Ook kan hij goede video’s maken, zodat een klant voor de bezichtiging al een goed beeld krijgt van de woning. Hierdoor heb je minder bezichtigingen, maar zijn de bezichtigingen wel veel succesvoller.
  • Een makelaar heeft contact met andere makelaars. Makelaar werken ook als aankoopmakelaar voor woningkopers. Op Curacao is het gebruikelijk dat makelaars bij elkaar komen met klanten.
  • Een makelaarskantoor heeft een groot bereik. Een makelaar heeft een eigen website waar dagelijks veel bezoekers op komen, die allemaal op zoek zijn naar een woning. Sommige makelaars plaatsen betaalde advertenties op Facebook, Instagram en Google.
  • Sommige kopers werken liever samen met een makelaar dan met een particulier. Deze heeft vaak meer kennis van het proces, en een makelaar heeft zijn naam hoog te houden.

img

Robin Nahuis

Woning verkopen of verhuren op Curaçao? Of wil je juist iets huren of kopen? Stuur mij dan vrijblijvend een berichtje, ik help u graag! U kunt mij bellen op +5999 5249199. Stuurt u liever een e-mail? Dat kan naar robin@livinggoed.com

Gerelateerde berichten

Belasting betalen bij verhuur van onroerend goed op Curacao

Heb je een woning of appartement op Curacao? En wil je die verhuren? Of wil je misschien iets kopen...

Lees verder

Notarissen op Curacao

De koper van een woning of een kavel kiest, voor het opstellen van de leveringsakte (en eventueel...

Lees verder

De vraagprijs van je woning bepalen Curacao

Het is erg belangrijk om de juiste prijs van je woning op Curacao te bepalen, maar hoe doe je dat?...

Lees verder