• Kantoor +5999-8469195 | Mobiel +5999-5209195 | Vanuit NL 085 027 0037

Vergelijk aanbiedingen

Favorieten

Pagatinu? Dit is hoe het werkt!

Pagatinu? Dit is hoe het werkt!

Pagatinu stroom Curaçao? Dit is hoe het werkt!

Pagatinu is het prepaid systeem van Aqualectra voor de levering van elektriciteit. Dit systeem vind je vaak terug in huurwoningen. In de basis werkt het net zo als een prepaid telefoonkaart. Je koopt voor een bepaald bedrag “stroomtegoed” en kunt dan een x-aantal dagen stroom gebruiken. Het aantal dagen hangt af van uw stroomgebruik. Het voordeel voor de verhuurder is dat ze geen gedoe hebben met onbetaalde rekeningen van huurders, dat is dan ook de reden dat het een geliefd systeem is. Maar er is ook een voordeel voor de gebruiker van het Pagatinu systeem. Stroom op Curaçao is duur.. Met dit systeem kan je heel goed in de gaten houden hoeveel stroom je gebruikt. Je gaat bewuster met stroom om en dus kan je hierdoor besparen op je stroomrekening.

Als je in je woning stroom geleverd krijgt via het Pagatinu systeem dan is er ergens in de woning een kastje geïnstalleerd. Op dit kastje kan je je tegoed opwaarderen en aflezen. Het tegoed kun je opwaarderen in bijvoorbeeld de meeste supermarkten en benzinestations. Ieder kastje heeft een eigen nummer, dit nummer moet je doorgeven als eenheden gaat kopen. U kunt dit nummer achterhalen door een code op je kastje in te vullen. Is je kastje wit dan is de code: #4#. Is je kastje grijs dan is de code: #100#. Je betaalt dan een x-bedrag waarvoor je in ruil een bon met een nummer krijgt. Hierop staat het aantal eenheden dat je hebt gekocht. Dit nummer voer je thuis op het Pagatinu kastje in en dan zijn je eenheden opgewaardeerd. Een simpel maar effectief systeem!

TIP 1: Als je pagatinu eenheden op zijn, dan stopt de stroomlevering direct. Gebeurd dit toevallig midden in de nacht dan zullen je koelkast en vriezer ontdooien, je kan de airco niet gebruiken.. Je snapt het plaatje wel. Kortom, zorg er dus voor dat je altijd een reserve bon van bijvoorbeeld Nafl 20,- in huis hebt voor nood.

TIP 2: Hou er rekening mee dat het Pagatinu systeem wat betreft tarief een progressief systeem is. Dit betekent dat hoe meer eenheden u gebruikt, hoe duurder iedere eenheid zal worden. Hieronder een overzicht per eenheid (prijspijl: 01-12-2018)

  • 0 – 250 eenheden:              ANG. 0.5914 per kWh.
  • 250-350 eenheden:            ANG. 0.6977 per kWh.
  • meer dan 350 eenheden:  ANG. 0.7419 per kWh.

Heeft u vragen en/of opmerkingen dan beantwoorden wij die graag. U kunt ons bereiken via het antwoordformulier of u kunt mailen naar info@livinggoed.com.

img

Pyber Support

Gerelateerde berichten

Online je rekening van Aqualectra ontvangen – MiKuenta

Inmiddels is het op Curaçao mogelijk om online je factuur van Aqualectra te ontvangen. Het is heel...

Lees verder

Televisie op Curaçao: Noodzakelijk of een overbodige luxe?

Televisie op Curaçao: Noodzakelijk of een overbodige luxe? Na een dag hard werken kom je thuis...

Lees verder

Gas, water en licht op Curaçao

Net zoals in Nederland heeft u ook gas, water en licht op Curaçao nodig om te kunnen koken, uw...

Lees verder